Motivele pentru care nu esti o persoana gurmanda

Faptul ca mananci mult si ca afirmi ca mancarea este un aspect important din viata ta nu fac din tine un gurmand. Prima „conditie” pe care o incalci este aceea ca din cand in cand savurezi cu o imensa placere un meniu la fast-food. Recunoaste! Ei bine, un gurmand nu are savarsi o asemenea „blasfemie”.

Conform expertilor, una din patru persoane se declara gurmanda, insa foarte putine dintre ele au trasaturile care definesc un gurmand veritabil. Cunoasterea restaurantelor bune din oras se numara printre calitatile pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana care apreciaza mancarurile.

Foarte multe persoane se considera gurmande doar pentru ca obisnuiesc sa manance mult si 55% spun ca mancarea este un aspect important in viata lor, potrivit unui sondaj realizat de Zomato UK, la care au participat 2.000 de persoane. Cu toate acestea, un gurmand adevarat trebuie sa indeplineasca anumite criterii pentru a se putea autointitula astfel. El ar trebui sa stie sa aleaga cea mai buna carne la macelarie si sa deosebeasca un carpaccio de prosciuto, potrivit unui studiu. De asemenea, un gurmand trebuie sa stie ce vin se potriveste fiecarui preparat, sa cumpere alimente de la magazinele locale si sa nu manance la fast-food.

Ce calitati trebuie sa indeplineasca un gurmand:

  1. Sa cunoasca cele mai bune restaurante din oras;
  2. Sa aleaga cea mai buna carne;
  3. Sa aiba un raft plin cu mirodenii proaspete;
  4. Sa poata recomanda restaurante mai putin cunoscute;
  5. Sa cheltuiasca sume importante pe mancare si bauturi;
  6. Sa citeasca bloguri culinare si critici de localuri;
  7. Sa cunoasca numele si creatiile chefilor de top;
  8. Sa nu manance niciodata la fast-food;
  9. Sa cunoasca termenii gastronomici;
  10. Sa stie ce vin merge cu fiecare preparat;
  11. Sa poata face sosuri;
  12. Sa isi dea seama dupa gust ce este in neregula cu un preparat;
  13. Sa ceara macelarului sa taie carnea intr-un anume fel;
  14. Sa invite frecvent oameni la cina;
  15. Sa cunoasca procesul de preparare al alimentelor;
  16. Sa cumpere alimente de la magazinele locale, bio;
  17. Sa cunoasca valoarea nutritionala a produselor;
  18. Sa se planga personalului de restaurat cand este servit cu mancare proasta;
  19. Sa varieze cat mai mult restaurantele;
  20. Sa complimenteze bucatarii dupa o masa gustoasa.