Stiai ca unul din doi adulti sufera de intoleranta alimentara?

Uneori mancarea iti provoaca dureri abdominale, crampe, arsuri la stomac, senzatie de preaplin, balonare, greata, diaree sau constipatie. Ba chiar ai observat ca in ultimul timp te confrunti si cu probleme dermatologice si cu migrene. Te-ai gandit ca poate ai intoleranta la unele alimente pe care le consumi?

Intoleranta alimentara este o problema foarte des intalnita atat in randul adultilor, cat si in cel al copiilor. Acest lucru este confirmat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, potrivit careia unul din doi adulti sufera de intoleranta alimentara. In Romania, 8 din 10 persoane se confrunta cu aceasta problema conform testelor pentru depistarea intolerantelor alimentare.

Intoleranta alimentara inseamna ca anumite mancaruri nu pot fi digerate din cauza unui deficit de enzime digestive. Astfel, pe langa disconfortul asociat digestiei, organismul tau este lipsit de nutrienti valorosi si, desi consideri ca mananci normal, greutatea ta nu este cea corespunzatoare. Adica, desi iti doresti sa te ingrasi sau sa slabesti, acest lucru nu se intampla.

Intoleranta la lactoza este cea mai intalnita si apare din cauza unui deficit de lactaza, enzima ce digera lactoza (zaharul din lapte si din produse lactate). Acest deficit apare odata cu inaintarea in varsta si ca urmare a afectiunilor gastrointestinale, precum diareea infectioasa, infectii parazitare etc.

De multe ori manifestarile intolerantelor alimentare pot fi confundate cu alergiile alimentare, insa modul in care apar acestea este diferit. Reactiile alergice alimentare apar atunci cand organismul nu recunoaste si respinge un anumit component din alimentele pe care le consumi, chiar daca este vorba de cantitati foarte mici din acel aliment. Reactiile de intoleranta reprezinta, in schimb, incapacitatea sistemului digestiv de a digera anumite alimente, iar gradul de severitate depinde de cantitatea de alimente pe care ai mancat-o.

Incidenta mare a persoanelor care sufera de deficit enzimatic a facut ca la nivel mondial ziua de 2 octombrie sa fie declarata „Enzime Day”, subliniind astfel importanta enzimelor pentru sanatatea organismului.

De ce Digex? Pentru ca…

Digex contine 8 enzime digestive ce asigura o digestie perfecta in fiecare zi:

  • amilaza si glucoamilaza digera carbohidratii prezenti in alimente precum paine, orez, paste fainoase;
  • lipaza asigura digestia grasimilor animale – prezente in carnea grasa, smantana, unt – si a celor vegetale din seminte, ulei, masline etc.;
  • proteaza asigura digestia proteinelor prezente in carne, oua si ciuperci;
  • lactaza digera lactoza din lapte si produse lactate;
  • celulaza asigura digestia celulozei prezenta in cereale grau si fibre alimentare;
  • pectinaza si fitaza actioneaza asupra pectinelor din fructe si legume.

Toate enzimele din Digex sunt solutia perfecta pentru intolerantele alimentare. Astfel, mesele tale nu vor mai fi insotite de dureri abdominale, crampe, arsuri la stomac, senzatie de preaplin, balonare, greata sau diaree. Mai mult decat atat, Digex favorizeaza absorbtia nutrientilor valorosi si asigura o dieta echilibrata.