Fără probleme digestive după masa de Paște

Categorie articol -

(In)digestie

Sărbătorile de Paște înseamnă bucurie, liniște și toți membrii familiei reuniți în jurul mesei de Paște. Relaxează-te zilele acestea, plănuiește întâlniri cu familia și cu prietenii și ai grijă că te încarci cu energie. Însă, un lucru important la care trebuie să ai grijă sunt mesele bogate și consistente ce pot avea un impact negativ asupra sistemului digestiv. Datorită duratei îndelungate a Postului Paștelui, există posibilitatea să exagerăm cu cantitatea de mâncare consumată la masa de Paște.

Cum să te bucuri de mâncarea delicioasă de Paște fără să ai probleme digestive?

Mânâncă echilibrat. Mestecă încet – acest lucru va ajuta la descompunerea mai ușoară aalimentelor în stomac și va reduce șansele de indigestie. Mâncatul încet ajută și la prevenirea înghițirii de aer, ceea ce poate provoca balonare. Consumă porții medii pentru evita indigestia, greața sau arsurile de stomac. Optează pentru carne slabă, făcută la grătar sau cuptor, nu prajită, asezoneaz-o cu legume și consumă cantități echilibrate de zahăr. Ai grijă la sosurile bogate în grăsimi și la alimentele picante.

 

Ajută digestia după masă dacă simți că stomacul nu poate face față digerării. DIGEX®PLUS combate eficient indigestia după mese copioase, reduce senzația de preaplin și cea de greață, contribuie la eliminarea gazelor intestinale, reduce balonarea și stimulează secreția biliară. Superbil®ajută la digestia grăsimilor și înlătură senzația de greață. Gastimax®Med calmează rapid senzația de arsură în capul pieptului, protejează mucoasa esofagiană de acțiunea acidului gastric și formează o barieră protectoare, ce împiedică refluxul acid. Dacă cel mic are probleme cu digestia alimentelor, poți folosi Alinan® Digestie ușoară. Conține un complex de 8 enzime digestive care acționează asupra unei mari varietăți de alimente, asigurând digestia acestora. Înlătură simptomele neplăcute ale indigestiei și intoleranțelor alimentare (dureri și crampe abdominale, balonare, senzația de preaplin, eliminarea de gaze, eructații, greață, diaree). Găsești și alte produse pentru digestie ușoară aici.

Bea apă. Pentru că masa de Paște este plină cu multe alte băuturi precum sucuri sau băuturi alcoolice, uităm să mai bem apă. Astfel de băuturi duc la deshidratare, în timp ce apa ajută la o digestie mai bună. În plus, va ajuta la eliminare asubstanțelor toxice din organism.

 

Fă mișcare. Chiar dacă sărbătorile înseamnă relaxare, iar după o masă copioasă tot ce vrei să faci e să te intinzi în pat, încearcă să faci o plimbare după câteva ore. Unii specialiști recomandă să facem mișcare la 2 ore după masă, în loc să o facem imediat după ce am mâncat, pentru a nu perturba procesele digestive. Mișcarea stimulează digestia și previne problemele digestive precum balonarea sau constipația, metabolismul este accelerat, iar caloriile nu se vor depune atât de ușor în organism.

 

Așadar, prin planificarea echilibrată a meselor, alegerea alimentelor potrivite și limitarea consumului de alcool, zahăr și grăsimi poți preveni problemele digestive după masa de Paște. În plus, consumul de apă și mișcarea ușoară pot ajuta la digestie și la menținerea unui sistem digestiv ca să te poți bucura din plin de zilele de Paște alături de familie. Ai grijă de sănătatea și de starea ta de bine. Să ai sărbători liniștite, cu multă bucurie și momente unice cu cei dragi ție.

 

Produse recomandate

Ți-ar putea fi de folos, nu ezita să arunci o privire

Digex® Plus

2 blistere x 10 comprimate gastrorezistente

DIGEX® PLUS, comprimate filmate gastrorezistente contine un amestec complex de enzime digestive, ce ajuta organismul sa faca fata suprasolicitarii cauzate de mese copioase sau alimentatie inadecvata, reprezentand alegerea perfecta in perioadele de sarbatori.

Vezi produsul

go-ahead-arrow

Emetix®

3 blistere x 10 comprimate

Emetix®, comprimate are la baza o combinatie unica dintre vitamina B6 si extractul de ghimbir standardizat in gingerol, fiind indicat in stari de greata si voma.

Vezi produsul

go-ahead-arrow

Gastimax® MED

3 blistere x 10 comprimate masticabile

Gastimax Med, comprimate masticabile este un dispozitiv medical recomandat pentru tratamentul simptomelor refluzului gastro-esofagian: senzatia de arsura in capul pieptului, regurgitatia acida, indigestie, tusea si inflamatia faringelui si a laringelui (legate de reflux).

Vezi produsul

go-ahead-arrow