Tu ce știi despre ficatul tău?

Categorie articol -

Protecție hepatică

Astăzi vorbim despre ficat, un organ vital care îndeplinește o serie de funcții esențiale pentru buna funcționare a întregului corp uman și pentru sănătatea și bunăstarea noastră generală.

Ce funcții îndeplinește ficatul?

Metabolismul și detoxifierea. Ficatul joacă un rol important în metabolismul carbohidraților, proteinelor și grăsimilor. De asemenea, el filtrează substanțele toxice din sânge, contribuind, astfel, la detoxifierea corpului.

Producția de bilă. Ficatul produce bilă, care este esențială pentru digestia grăsimilor din alimente. Bila este stocată în vezica biliară și eliberată în intestin pentru a ajuta la descompunerea grăsimilor.

Stocarea de nutrienți. Ficatul stochează vitaminele, mineralele și glicogenul eliberându-le treptat în sânge atunci când corpul are nevoie.

Producția de proteine. Ficatul produce o serie de proteine importante pentru coagularea sângelui, funcționarea sistemului imunitar și menținerea echilibrului lichidelor din corp.

Metabolismul medicamentelor. Ficatul descompune și metabolizează medicamentele și substanțele chimice, de aceea, este important să îl protejăm atunci când urmăm tratamente medicamentoase.

Cum ne menținem ficatul sănătos

Pentru a păstra ficatul sănătos, trebuie să adoptăm un stil de viață echilibrat și să luăm măsuri preventive.

Alimentație sănătoasă. Adoptă o dietă bogată în fructe, legume, proteine slabe și grăsimi sănătoase. Evitați excesul de alimente procesate,zahăr și grăsimi saturate.

Hidratare. Bea suficientă apă în fiecare zi pentru a menține hidratarea corectă a corpului și pentru a sprijini funcțiile ficatului.

Limitarea consumului de alcool. Consumul excesiv de alcool poate avea un efect negativ asupra ficatului.

Mișcare regulată. Exercițiile fizice regulate contribuie la menținerea greutății corporale sănătoase și a sănătății ficatului.

Evitarea excesului de medicamente. Folosește medicamente numai conform indicațiilor medicului și evită automedicația excesivă.

Controlul stresului. Stresul cronic poate afecta sănătatea ficatului, de aceea, încearcă să îl gestionezi mai bine.  

Vaccinurile antihepatice. Pentru prevenirea infecțiilor hepatice, cum ar fi hepatita B, vaccinurile sunt esențiale.

Stoptoxin® plicuri este recomandat pentru funcționarea normală a ficatului și protejarea celulelor hepatice față de efectul nociv al substanțelor toxice (aditivi alimentari, substanțe medicamentoase, coloranți, fum de țigară)și al microorganismelor. Prin aportul de inulină, o fibră solubilă, Stoptoxin® plicuri îmbunătățește tranzitul intestinal, favorizând, de asemenea, detoxifierea organismului și protejează ficatul.

Produse recomandate

Ți-ar putea fi de folos, nu ezita să arunci o privire

Stoptoxin® Forte

3 blistere x 10 capsule

Stroptoxin Forte contribuie la protejarea celulelor hepatice fata de efectul nociv al substantelor toxice, precum si la functionarea normala a ficatului.

Vezi produsul

go-ahead-arrow

Stoptoxin® Plicuri

10 plicuri

Stroptoxin plicuri, prin aportul de inulina, o fibra solubila, imbunatateste tranzitul intestinal, favorizand, de asemenea, detoxifierea organismului.

Vezi produsul

go-ahead-arrow

Stoptoxin® Sirop

sirop, 150 ml

Combinatie unica de colina si flavonoide cu un puternic efect antioxidant, recomandata pentru functionarea normala a ficatului si protejarea celulelor hepatice.

Vezi produsul

go-ahead-arrow