Greturile, bata-le vina!

Greata, varsaturi, ameteli… sunt semnele care le ingrijoreaza cel mai tare pe viitoarele mamici. Starile de greata, vasaturile si ametelile sunt asociate cu sarcina fie pentru ca aceste simptome le conduc spre intrebarea “Oare sunt insarcinata?”, fie pentru ca imediat dupa ce afla ca sunt insarcinate, viitoarele mamici sunt curioase sa stie din ce saptamana vor trebui sa le faca fata.

Aceste manifestari apar in general din saptamana a sasea de sarcina, din cauza dezechilibrului hormonal. 85% dintre femeile insarcinate se confrunta cu greturi in timpul primului trimestru de sarcina. Incepand cu al doilea trimestru de sarcina, incidenta acestor simptome scade, astfel ca 1 din 5 femei insarcinate se plang de stari de greata, iar in ultimul trimestru aceste greturi apar ocazional.

Exista si situatii in care femeile insarcinate se pot confrunta cu o forma severa a greturilor, cunoscuta sub denumirea de „hiperemeza gravidica”, situatie in care este nevoie de tratament sub monitorizarea medicului deoarece poate fi pusa in periocol atat viata mamei, cat si a fatului.

Desi sunt numite „greturi matinale”, acestea apar si pe parcursul zilei si se intensifica din cauza oboselii, a stresului sau a foamei, dar si ca urmare a alimentatiei cu „mancare ce iti pica greu”, accentuand astfel tot mai mult senzatia de „stomac greu”.

Cum sa iti pastrezi stomacul usor?

In primul rand este important sa elimini, pe cat posibil, factorii care agraveaza starea de greata: relaxeaza-te, hidrateaza-te, mananca  putin si des si evita „alimentele care nu iti pica bine”.

Ca sa-ti pastrezi stomacul usor in timpul sarcinii, alege EMETIX®, o formula naturala si sigura inca din prima luna de sarcina. EMETIX® combina extractul de ghimbir si vitamina B6, fiind special dezvoltata pentru a combate starile de greata si voma.

Ghimbirul este de departe in topul solutiilor utilizate pentru a combate greata si voma din sarcina. Ghimbirul este folosit de secole atat in alimentatie, cat si in medicina traditionala, chinezii considerandu-l, de altfel, unul dintre cele cinci ingrediente principale in dietoterapie alaturi de: sare, miere, otet de orez si vin de orez. Acest condiment actioneaza ca un tonic digestiv, fiind una dintre cele mai eficiente solutii pentru stimularea digestiei. Ghimbirul favorizeaza trecerea rapida a continutului gastric in intestin, indepartand astfel una dintre cauzele ce contribuie la aparitia disconfortului abdominal dupa mese.

Extractul de ghimbir din compozitia EMETIX®  este standardizat in gingerol, fiind de 10 ori mai concentrat decat pulberea de ghimbir folosita drept condiment si te va ajuta astfel „sa iti pastrezi stomacul usor”.

Vitamina B6 este binecunoscuta pentru ameliorarea starilor de greata si voma din timpul sarcinii.

Vitamina B6 creste tonusul general al organismului si are actiune benefica asupra sistemului nervos, astfel ca raspunsul organismului la dezechilibrul hormonal, normal din sarcina, este mai putin agresiv.

Studii recente au aratat faptul ca, in cazul femeilor insarcinate, deficitul de vitamina B6 nu provoaca stari de greata si voma. Cu toate acestea, administrarea vitaminei B6 la femeile insarcinate, inclusiv la persoanele care nu au deficit de vitamina B6, amelioreaza starile de greata si voma.

Datorita combinatiei unice dintre extractul de ghimbir si vitamina B6, EMETIX®  „pastreaza stomacul usor”, reduce si amelioreaza starile de greata si voma si te ajuta sa te bucuri de sarcina inca din prima luna.