Sorteaza:
toate
  • (In)digestie
  • Balonare
  • Constipatie & Diaree
  • Flora intestinala
  • Helicobacter pylori
  • Hemoroizi
  • Protectie hepatica
  • Greata & Varsaturi

Indicii care semnaleaza probleme ale ficatului

Tag: (In)digestie

Cand ficatul functioneaza corect, curata sangele si ajuta digestia alimentelor, sustinand procesele naturale ale corpului de a lupta impotriva declansarii infectiilor. Desi are puterea de a se regenera, exista cateva indicii care semnaleaza probleme ale ficatului, conform msn.com.

Ingalbenirea pielii si a ochilor. Pielea si ochii pot capata o culoare galbuie atunci cand ficatul nu functioneaza corect, din cauza acumularii in sange a bilirubinei. Acest semn, numit icter, apare atunci cand ficatul nu mai este capabil sa proceseze aceasta substanta, iar cele mai frecvente cauze sunt hepatita, cancerul, consumul de alcool si abuzul de substante, precum si prezenta in organism a unui nivel crescut de infectie.

Urina si scaunul. Icterul modifica, de asemenea, si aspectul urinei ce devine mai inchisa la culoare, dar si aspectul scaunului, ce devine mai deschis la culoare.

Mancarimea. Bolile hepatice sunt o cauza principala a mancarimii pielii, precum se intampla si in cazul insuficientei renale, ale problemelor tiroidiene si a cancerului. “Mancarimea afecteaza pielea de pe intregul corp, chiar daca nu prezinta iritatii sau alte probleme, cu exceptia zonelor zgariate de la scarpinat”, declara specialistii Clinicii Mayo din Minnesota.

Prezenta vanatailor. Persoanele cu leziuni hepatice se invinetesc si sangereaza mult mai usor, iar acest lucru are loc intrucat ficatul a incetat productia de proteine necesare pentru coagularea sangelui.

Retinerea apei si balonarea. Atunci cand ficatul nu functioneaza optim, apar probleme de retinere a apei la nivelul abdomenului si picioarelor.

Oboseala. Aproximativ jumatate dintre cazurile de afectiuni hepatice nu prezinta semne, dar au un simptom comun – oboseala, ce poate fi insotita si de lipsa de motivatie sau buna dispozitie.

Toate aceste probleme pot afecta sanatatea intregului organism, inclusiv sanatatea mentala. Cu cat insuficienta hepatica avanseaza, simptomele devin mult mai evidente si mai grave, asa incat este important sa le identificam din timp si sa solicitam opinia specialistilor pentru a preintampina evolutia bolii.

Stoptoxin vine in ajutorul ficatului tau

Un lucru pe care il putem face pentru a veni in ajutorul ficatului este sa introducem in dieta zilnica extracte de plante cu actiune hepatoprotectoare, cum sunt armurariul (Silybum marianum) sau sfarma-piatra (Phylanthus niruri). Silimarina extrasa din semintele de armurariu si filantinele extrase din partea aeriana a plantei sfarma-piatra au demonstrat o activitate antioxidanta si hepatoprotectoare remarcabila.

Foarte benefice in suplimentarea dietei la persoanele cu „ficat gras” sunt si vitaminele din complexul B care imbunatatesc functionarea ficatului si sustin metabolismul celular al celulei hepatice. Colina este singura vitamina din complexul B care s-a demonstrat ca intervine in metabolismul grasimilor si impiedica depunerea lor la nivel hepatic. De altfel, din colina se sintetizeaza elementele de structura ce alcatuiesc peretele celulei hepatice, prevenind distrugerea tesutului hepatic.

Pentru ca efectele sa devina vizibile intr-un timp cat mai scurt, extractele utilizate trebuie sa fie standardizate in substantele responsabile de actiune. Stoptoxin Forte contine combinatia de armurariu si sfarma-piatra necesara si recomandata pentru refacerea ficatului dupa hepatite, pentru detoxifierea organismului ca urmare a alimentatiei nesanatoase (fast food, aditivi), a medicamentelor, a abuzului de alcool.

Produse recomandate:

Digex® Forte Super Digestiv

Superbil®, capsule gastrorezistente

Reclame recente

(In)digestie
Emetix – Drum bun fara rau de miscare
(In)digestie
Digex – Digestia la degetul mic
(In)digestie
Emetix – Petrecere fara mahmureala 2
Share This