Potoleste-ti pofta de lactate

70-75% din populatia adulta are un nivel scazut de lactaza (enzima care transforma lactoza in glucoza si galactoza, localizata pe suprafata celulelor care captusesc intestinul subtire) in organism, deoarece pe masura ce inainteaza in varsta majoritatea persoanelor nu mai pot digera complet lactoza. De intoleranta la lactoza pot suferi, insa, si cei mici. Cercetatorii spun ca, in cele mai multe cazuri, intoleranta se datoreaza lipsei unui consum constant de lapte ce duce la productia redusa sau scaderea activitatii lactazei care ramane astfel in intestin, fermenteaza si produce in mai putin de 30 de minute manifestari neplacute precum balonare, diaree, crampe sau greata, cu alte cuvinte intoleranta la lactoza.

Intoleranta la lactoza nu este acelasi lucru cu alergia la lapte

Intoleranta la lactoza presupune de fapt insuficienta digerarii zaharului din lapte. O persoana cu alergie la lapte poate digera in mod normal laptele, insa sistemul sau imunitar da un raspuns alergic sau respinge una sau mai multe componente ale laptelui.

Cum stim daca avem intoleranta la lactoza

Pentru identificarea acestei afectiuni, mai ales in cazul prezentei simptomelor specifice, exista teste care masoara absorbtia de lactoza in sistemul digestiv. Unul dintre aceste teste presupune sa bem dimineata, pe stomacul gol, un lichid care contine lactoza. Peste o jumatate de ora se masoara cantitatea de glucoza din sange, iar daca aceasta nu creste cu mai mult de 20 de puncte, diagnosticul este confirmat.

Un alt test este cel care masoara cantitatea de hidrogen din respiratie si poate fi folosit atat in cazul adultilor, cat si al copiilor, mai putin al bebelusilor. Daca acesta are un nivel ridicat, indica digerarea defectuoasa a lactozei.

Cu DIGEX lACTO te poti bucura de lactate

DIGEX LACTO contine lactaza naturala, permitand astfel cosumul de lapte si produse lactate (inghetata, smantana, branza, cascaval). Fiecare capsula contine 5000 de unitati de lactaza care pot prelucra 16,5 grame lactoza, echivalent a: 1 pahar jumatate de lapte, 1 portie de inghetata cu frisca, 1 cutie si jumatate de branza de vaci dietetica, 3 portii si jumatate de lapte praf.

DIGEX LACTO inlatura simptomele neplacute ale indigestiei, favorizeaza absorbtia calciului si previne demineralizarea oaselor.