Spune STOP toxinelor!

Te simti lipsit de putere? Obosesti fara motiv? N-ai pofta de mancare? Iti este somn mai tot timpul? Durerile de cap, durerile abdominale sau disconfortul in capul pieptului sau in dreptul ficatului sunt la ordinea zilei? Indiferent de ce mananci te simti balonat sau ti se face greata?

Prezenta constanta a doar o parte dintre aceste simptome trebuie sa te puna pe ganduri si sa te determine sa-ti faci o programare la medic.

Ai auzit despre „ficatul gras” non-alcoolic (NAFLD)? In prezent, este considerata cea mai frecventa afectiune cronica, iar specialistii sustin ca pana la 46% din populatia globului este afectata. Este produsa de numerosi si variati factori, unul dintre cei mai importanti fiind cei ai sindromului metabolic: obezitatea, diabetul zaharat de tip 2, dislipidemia (modificarea, in exces sau in deficit, a concentratiei lipidelor sangvine), dezechilibrul intre colesterolul „rau” si colesterolul „bun”.

O alimentatie excesiva si nesanatoasa ce nu este insotita si de o ardere a caloriilor proportionala cu aportul nutritiv incarca ficatul cu grasimi, ducand la steatoza hepatica. Cand ficatul devine agresat apare si inflamatia. „Ficatul gras” se va stradui sa functioneze in parametri normali, ceea ce va duce la suprasolicitarea si obosirea acestuia cu aparitia de leziuni si apoi cicatrici care se fibrozeaza. Chiar si in acest stadiu avansat de suferinta hepatica, multe persoane nu manifesta semne si simptome. Cei mai multi pacienti sunt diagnosticati intamplator cu ocazia unor analize de sange de rutina.

In cazul in care suferi de unul sau mai multe dintre simptomele pe care ti le-am enumerat la inceputul articolului, povesteste-i medicului. Acesta va stabili care sunt investigatiile pe care trebuie sa le faci. In cele mai multe cazuri este vorba despre analize de sange, urina si un examen imagistic.

In analizele de sange se urmaresc mai ales transaminazele serice (AST/ALT sau TGO/TGP), care in cazul „ficatului gras” sunt usor crescute, de 2-3 ori mai mult decat normal.

Examenul imagistic folosit este, in ordinea crescatoare a sensibilitatii: ecografia, tomografia computerizata (CT), rezonanta magnetica nucleara (RMN) si spectroscopia magnetica nucleara; ultima este cu cea mai mare precizie in cuantificarea si analiza dispozitiei grasimii hepatice.

Sportul este prima actiune de intreprins pentru a combate aceasta afectiune pentru ca duce la cresterea utilizarii insulinei determinata de cresterea masei musculare.

Un program constant de antrenament fizic este benefic chiar daca nu duce la scaderea greutatii corporale. Se considera ca plimbarile timp de 20 minute pe zi, 5-7 zile pe saptamana, pot stabiliza boala hepatica.

Stoptoxin vine in ajutorul ficatului tau

Un alt lucru pe care il poti face pentru a veni in ajutorul ficatului tau este sa introduci in dieta zilnica extracte de plante cu actiune hepatoprotectoare, cum sunt armurariul (Silybum marianum) sau sfarma-piatra (Phylanthus niruri). Silimarina extrasa din semintele de armurariu si filantinele extrase din partea aeriana a plantei sfarma-piatra au demonstrat o activitate antioxidanta si hepatoprotectoare remarcabila.

Foarte benefice in suplimentarea dietei la persoanele cu „ficat gras” sunt si vitaminele din complexul B care imbunatatesc functionarea ficatului si sustin metabolismul celular al celulei hepatice. Colina este singura vitamina din complexul B care s-a demonstrat ca intervine in metabolismul grasimilor si impiedica depunerea lor la nivel hepatic. De altfel, din colina se sintetizeaza elementele de structura ce alcatuiesc peretele celulei hepatice, prevenind distrugerea tesutului hepatic.

Pentru ca efectele sa devina vizibile intr-un timp cat mai scurt, extractele utilizate trebuie sa fie standardizate in substantele responsabile de actiune. Stoptoxin Forte contine combinatia de Silimarina si Phyllanthus necesara si recomandata pentru refacerea ficatului dupa hepatite, pentru detoxifierea organismului ca urmare a alimentatiei nesanatoase (fast food, aditivi), a medicamentelor, a abuzului de alcool.